dimarts, 20 de setembre del 2011

¡¡¡QUE VIVA MÉXICO!!!

Ei biòlegs, com anem? Com alguns ja sabreu, la Joana (ara Jou) i la Laura López (ara Lau “a secas”) estem a Cuernavaca, Estado de Morelos, México Lindo. Ja portem com 1 mes i mig i la veritat és que ens comencem a acostumar a l’època de pluges, a que els profes arribin mitja hora tard i no passi res, a que les classes durin 3 hores, a distingir els chiles més picants i les paraules més rarunes.

El 16 de setembre va ser el dia de la independència aquí, però es celebra el 15 per la nit. Bueno, és una festa molt patriòtica en teoria. Amb una setmana d’antel.lació la ciutat es torna verda, blanca i vermella i durant la nit en questió es beuen molts “caballitos” de tequila i es fa “el grito” pel qual es criden tots els noms dels revolucionaris i que morin els espanyols o “gachupines”. Resulta que ens van convidar a una d’aquestes festes i ens vam presentar amb una truita de patates... Ole, Ole y Ole!!! A més, la proporció de dones era bastant pobre així que ens va tocar ballar amb pràcticament tots els assistents masculins... quin horror! La veritat és que són bastant pesadots i flipen molt amb el nostre caràcter jajaja només us dic que els vam ensenyar a ballar la Macarena... si, si estem deixant el pavelló ben alt!

Ja anirem explicant els costums mexicans més caxondos, crec que el pròxim serà el dia dels morts i pinta moooolt bé!



En fin, com a regalet us deixo un petit diccionari de menjars mexicans, que aprofiti!

POZOLE: sopa de diferents tipus de blat de moro amb pollastre o carn de vedella, al qual se li posa ceba, chile en pols, aguacate i tot lo que vulguis. Es menja en dijous, com l’equivalent als dijous paella.

CHAMORROS: és un tros generós de carn de la pota del porc, fet al forn i de gust exquisit... aquí es menja a primera hora del matí, i se’l foten en tortillas amb milers de salses picants. Hem agafat el costum d’esmorcar-los cada dissabte així que poder tornem a Barcelona amb uns quilets de més...

CHAPULINES: són grills o saltamartins, no ho tinc molt clar perquè només els he vist cuinadets i socarrimats. Aqui es mengen com botana, és a dir, com si de cacahuets es tractés!

Per cert, els cacahuets són “cacahuates”, els tomàquets són “jitomates”, les llimones són “limas” i les limes són “limones”!!!! CAOS!!!

Lau.Lo i Joana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada